hoera deuren gaan open - Reisverslag uit Moskou, Rusland van Johan Smit - WaarBenJij.nu hoera deuren gaan open - Reisverslag uit Moskou, Rusland van Johan Smit - WaarBenJij.nu

hoera deuren gaan open

Door: Jogans

Blijf op de hoogte en volg Johan

09 November 2011 | Rusland, Moskou

Ik heb een kennismakingsgesprek gehad met de directrice van de school voor kinderen met een beperking! ze was geinteresseerd en wilde weten hoe we in Nederland werken en welke visie ik heb op mensen met een beperking:en dan natuurlijk mijn hart spreken. Ze was onder de indruk,maar als werkgever kon ze weinig beginnen omdat het schooljaar al bezig is.Ze belde gelijk wat contacten op om met mij te introduceren. Ik moest wachten tot een vrouw van een fonds zou komen.die zou onderweg zijn.Een half uur later kreeg ik de organisatie van een op te richten club door deze vrouw in mijn schoot geworden.Maar dat heb ik voorzichtig afgeslagen.De directrice leek het te begrijpen en vertelde vrouw dat ik meer iemand was die met de kinderen werkte dan organiseren van de omstandigheden. bijzondere was dat ze over me vertelde alsof ze me al lang kende.Van de mevrouw van het fonds kreeg ik haar visitekaartje, 'ja,ik heb ook nog een reisbureau'. blijkbaar was haar fonds net opgericht en had ze nog niet de juiste kaartjes laten drukken. ik ben benieuwd wat de echte doelen van het fonds zijn. De directrice wil graag contact houden en vroeg me of ik ook voorlichting kon geven over autisme,de laatste jaren kregen ze meer van dit soort kinderen en eigenlijk weten ze niet goed wat ze met deze kinderen aan moeten.In december gaan we kijken hoe we dat kunnen doen:)

Over 28 minuten komt mijn trein aan die me dichter bij nederland zal brengen: st petersburg.ik ga verder studeren voor psycholoog,en vandaag merkte ik al in het gesprek met de directrice, hoe belangrijk dat is.we zullen zien. ik ben benieuwd hoe psycholgie in en op z'n Russisch zal zijn. De directrice vroeg me zelfs om bevesting om hoe met kinderen om te gaan. erg gaaf allemaal.

na twee weken studie vertrek ik op de nachttrein naar moskou en daar zal ik
mijn teamgenoot Galia ontmoeten en samen vliegen we via Almaty (helaas kan
ik het vliegveld niet uit zonder visa,anders was ik graag op bezoek
gegaan bij mijn oude werkplek daar )
naar tashkent. Ik hoop later te vertellen hoe alles gegaan is. het leek onmogelijkheid en eerlijk gezegd had ik de moed al drie keer opgegeven en kan ik het nog niet geloven,maar DV gaan we er heen. we gaan van zondag tot zondag, we hopen en bidden veel broers en zussen te bemoedigen en we hopen eem tehuis voor gehandicapten te bezoeken. ik moet als buitenlander verblijven in hotels,anders kan het niet. het zal een bijzondere tijd worden en ik bid dat God zijn werk door mij heen doet: dat Zijn wil gedaan wordt,willen jullie meebidden?

mijn trein is gearriveerd!ik ga mijn bedje opzoeken daar...
gods zegen,
jo

• 09 November 2011 - 19:42

Hero:

Veel succes met studeren!
    En fijne tijd.

Gods zegen

Hero

• 10 November 2011 - 08:48

Joke:

Je bericht gelezen en de nieuwe foto's bekeken. Whow! Wat gebeurt er veel in jouw leven! En wat een sneeuw! Ik zat vorige week met mijn dochter in een mouwloos hemdje in de zon, terwijl het nu mistig is en 5 graden, wat een verschillen. Ik hoop dat je ook kunt genieten van Gods schepping tussen alle bedrijven door. Veel zegen!

• 10 November 2011 - 09:38

Ma:

gezegende studie.
    fijne reis

• 10 November 2011 - 12:16

TheaVelthoen-de Jong:

Wat is dit weer mooi gelopen dat Jezus "de deur "die ook steeds weer voor jou opent. Dank je wel voor de verslagen. ik moet er nog een beetje inkomen wat precies je route en doel is . Al lezende zal het me steeds duidelijker worden,
    Groetjes uit een steeds kouder wordend Nederland,Thea en Fam.

• 10 November 2011 - 15:57

Vul Hier Je Naam In.:

Hoi lieve Johan.
    ik ben onder de indruk van jouw prachtige indrukwekkende reisverslagen.
    Sorry dat ik niet eerder reageerde,
    ik wil je ook wel graag eens een kaartje sturen,maar je bent net een vlo, zo ben je hier en dan weer daar, en de post kennende....... dus als je eens iets langer ergens bent , laat even je adres achter in je verslag.
    Maar je moet een boek gaan schrijven joh, over deze geweldige bediening van God, je bent een bijzonder mens!
    Ik wens en bid je heel veel zegen toe,
    dikke knuffel van Ina van Lang

• 13 November 2011 - 17:48

Margriet:

Dit vind ik super tof voor je! Veel zegen op al je wegen! ENJOY!

Johan

Johan is Rus aan het worden, in mijn blog kan je volgen hoe dit gaat. Dit nu mijn derde jaar en ik ga niet langer alleen door het leven maar samen met mijn lieve vrouw Tanja. Ik probeer een Russisch bestaan op te bouwen, en leef ten midden van Russen en ik begin steeds meer te begrijpen hoe Russen leven, het is zeker geen makkelijk leven. Tanja werkt al vertaler bij een papierfabriek en ik ben een eigen zaakje begonnen in meubels, de ik zelf van hout maak. Daarnaast probeer ik mijn naasten te helpen, vrienden, kennissen en daklozen in een opvangcenter, de vreemste verhalen, mensen en tenen kom ik tegen:-)

Actief sinds 25 Feb. 2010
Totaal aantal bezoekers 292031